Kubur soalan.

Kawan kawan sibuk tanya, orang orang dekat burung biru sibuk tanya, orang orang dekat muka buku sibuk tanya, classmates classmates sibuk tanya.

"Eh kenapa kau dah takdengan dia?"

"Eh seriously kawan kau tu dengan ex kau sendiri?"

"Bukan ex kau dengan kawan kau tu kenal drpd kau ke chot?"

Dan jawapannya.....

"Aku memang dah takdengan dia, takde rezeki, rezeki dengan orang lain maybe *senyum*"

"Aah dia kawan aku, kawan dunia akhirat, classmates dan housemates insyaAllah sampai abes dip *senyum*"

"Yaaa, memang diaorang kenal drpd aku, tp atas rancangan Allah. Aku cuma pengantara je *senyum*"

Jawapan tu, cukup takmemuaskan hati mereka mereka.

"Kau takmarah ke takkisah ke diaorang couple?"

"Kawan kau, ex kau takde cakap apa apa ke yang diaorang couple?"

And the best question from my bestie,

"How can you cope with person that you call as 'friend' and stabbing you silently babe?"

My answer is....

"Aku marah, hati menanah tapi untuk buat orang lain gembira, bukan payah sangat."

"Ada je, taburan taburan janji yang didendangkan, kata kata yg kononnya memahami from both parties, tapi semuanya mcm asap perokok tegar, hilang ditiup angin."

And for my dearest best friend question, I'm answering while smiling.

"Kalau kau kat tempat aku, kat situasi aku. Apa tindakan kau mok? Apa perasaan kau mok? Tkkn selamanya aku nak membenci? Aku lama kat sini *merlimau* Dua tahun lagi. Takkan selama dua tahun ni nak memaling muka? Nak makan hati?." - Question with question answer.