The Kampung Girls

Holla you alls, whassup guys? Oh ye, Chinese New Year nak dekat dah kan? Dan, ini bermakna semua budak sekolah dah start sekolah. Wuwuwu untung ler baru sekolah dah cuti balek. Kepada mangsa mangsa peperiksaan besar macam SPM, PMR and UPSR, sudah pasti homework korang berlambak kan? Cool lettew. Selain daripada pelajar sekolah, turut mendapat cuti adalah wirawan dan wirawati PLKN yg baru berkhidmat untuk negara baru baru ini. Ewah makin bertetak tetak badan kau, makin tinggi kau, dan makin hensem kau sebab dah botak *ditujukan  khas utk Syaheer*

So back to the title, saya nak cerita pengalaman saya di kampung halaman sahabat tercinta. Siapakah dea?


Siapakah ini? Teka teka. Banyak gila en plak di gigi. Hahahaha. Scroll down bebi 


Taraaaaaaaa! Ai baru buat treatment gigi. Sila jealous hahaha.

So here we go, hari ahad haritue, saya pergi ikot si tepot nie balek kampung halamannye di Labis. Dekat Segamat kalau saya taksilap. Tujuan utamanya adalah untuk makan durian. Weirdo, macam takde en durian dekat Pasir Gudang nie sampai ke Segamat kami pergi *bukak google map*

Kami bertolak dalam pkol 8 gitu ah, then sampai dlm pukul 11 *sebat muntut acik* Hahaha. So sampai sampai salamlah nenek dea, peluk cium muah muah semua *lipstick nenek tepot berbekas di pipi* lepas tue mulalah tujuan asal kami, makan durian. Makan makan makan makan then si tepot nie berbisik sesuatu di cuping ku "maen basikal jom". And this is buang tebiat, tengah tengah hari cacak dea ajak berbasikal. Dan saya pon setuju, bukan senang nak dapat bermain basikal di kampung orang.

So, kami pon memulakan pendakian kami. Eh bukan, perjalanan berbasikal kami. Nak keluar pagar rumah nenek dea jeh sekali "Adik kan panas tue sibuk maen basikal kenapa? Syida jgn dilayan sgt si Ekin tue bla bla bla" Suara mak tepot kedengaran, tanpa menghiraukan jeritan batin mak tepot, kami terus meluncur. Woooo! Best der dekat bandar takmoleh buek acam tue kang jakgi kemalangan sana sini hahaha


Ini dea, dah macam Vietnam carik kucing dah hahahaha. Jap jap, macam balek noreh getah pon ado bhahaha * I feel good tenenenenenet* 


Dan saya, still kiut walaupun berada di kampung. Hahaha saya peneman vietnam carik kucing hahahaha

Nampak tak perbezaan di antara basikal ku dan basikal dirinya? Hahaha cambodo basikal besar pong naek bukit semputt haaaaa *jep sepah style*. Then kami cuma turun naek bukit jeh. Ohsem okay, nak naek bukit jeh senak, dah turun bukit amboi nyaris nak langgar lori kami. Kami yg nak langgar okay, bukan lori. Ktipu. 

Itu sesi pertama, sesi kedua kami membuat persalinan baju. Berpoloh oden jang hang apo tau. Harhar. lepas tue balek rumah carik makanan. Makan makan then ngorok kuikui zzZzzZzzZzz. Bangun tidur makan balek then kembali berbasikal di sebelah petang. And my kaki mcam nak tercabut, ini semua gara gara kau tepot!

Ekceli, kami ade buat video. Woi tepot buat up aww dalam video tue, hahaha. Tapi sayangnya takdapek den nak upload lolzzz. And, kami ade group baru dekat kampung, baru di tubuhkan. Hahaha. 


See, saya taktipu. Kami memang tukar baju. This so bajet like bruno mars *sigh* When I see your face ~


Malaysia memang hot you know. Hurrrrr *makan kipas di atas* hahaha

Dan, maaf kepada ucu kerana kami telah merembat pakaiannye. Opss hahaha. Pada sebelah petang, acik telah melaburkan duetnya kepada kami. Wuwuwuwu abes duet dea kami berbelanja di pasaraya sakan. Eh? Hahaha. Not sakan but just rumah yang ade kedai. So, rumah runcit. And time tue kami teramat sakai. You know sakai? Dan who cares? Hahaha. Eh, atok and nenek tepot sgt supporting you all. Sangat okay. That monyet story by Atok. Hahaha

Tibe pkol 6, kami mula beredar dari perkarangan rumah nenek tepot. Good bye Labis *sadface.jpeg*. Lailai saya sangat sedih okay lepas tue dalam kereta dok sebuk meroyan ambik gambar. Andddd . . . 


This! This! The rambut girl di shell. Rambut dea ohsem okay, sumpah taktipu. Dekat mana agaknya dea potong . . . 

So, tamatlah sudah perjalanan seharian kami di kampung Tepot. The super duper awesome day! Dan, saya akhiri penulisan saya pada harini dengan beberapa gambar yg super mengarut. Sila tutup mata.


Assalamualaikum, maaf awak si gadis AW. Kami meniru senyum awak. Tapi tepot jeh yg menjadi -.-


The merajuk face *hulur durian*


Lu pehal pompuan? Hahahaha *seret muka di tayar basikal*



"Kau rasa gigi sapa paling berpotensi?" Gigi AW juara doh XD


Carpet: Kau sane lah sikit. Shimo: Hello kak, aku nak tidur atas peha anak dara lah *aku masih dara* Lolz.