JOBLESS

You know what JOBLESS stand for? dlm bahasa melayunya adalah PENGANGGURAN. You know pengangguran? Pengangguran, something like me. Slept at 4.00 am, woke up at 10.00 am, doing 'bibik' jobs like laundry *baju, seluar, spender, coli semua member member jeh*, cooking *pisau parang semua memang mainan aku*, cleaning *penyapu sapah sarap teman aku* and fortune I dont have any little brother or sister. Kalau takmemang muka aku ah yg kena hantar and ambil mereka. Yeahh, tue jeh yang mampu aku buat. Seriously aku bosan weh. Woi! Aku B O S A N N N N N !!

Lepas dah selesai semua pekerjaan 'bibik', bukak ntebook. Andd take a look about my social accounts. Facebook, Twitter, Blog. Facebook is getting bored right? *log out* Aku lagi suka twitter. Yeahhh, tweet what ever I like and yess bukak blog, blogwalking update post kalau ade cerite or something else. Pastue dah bosan ngadap ntebook shut down and turn on tv. Tgok cartoon, tgok korea Princess Hour on Ntv7 at 12, 611 astro ceria tgok cartoon. Tgok Na na na na na na da nada cintaaaaa! Hahaha sumpah bosan hidup acanie.

Sekolah dah start kan semalam? Ya Allah aku rasa macam nak sekolah balek jeh bila aku tgok budak budak twitter amboi kemainn tweet pasal sekolah jeh kan. Around 2 pm dah start ah timeline gua bergerak laju. maklumlah pelajar pelajar sekolah semua dah balek. Hahaha. So how dek hari persekolahan? Ohsem? No? Penat? Sekolahh takbest? Well you know dek, dah abes sekolah nanti baru kau tau best takbest sekolah. Percayalah kata kata ku ini........

Bukannya takpernah aku carik kerja, Aku dah usaha bai. Kfc, Pizza semua aku dah pergi. Tpi mcm leceh en nak buat apa haram kwsp lah, maybank lah inject semua. Tue Kfc, Pizza pulak kena dtg 10hb nnti. Woi tension woi duduk rumah takdok duet. Memang lah betul nak duet aku dapat, tpi en.....macam tkbest auuuu. Kalau setakat tpup tue boleh lah, kalau nak berjoli mintak ayah. Hmmmm

And aku rasa macam hilang something auu. Muhd Syaheer bin Ismail. kesian dea tau dah pergi berkhidmat untuk negara dah hritue. Wuwuwuwu sedih woi tkde lagi dah nak IM aku on fb every time kalau aku on chat :( Sedih woi, dea dah pergi sane baru lah aku rasa kesunyian. Ewahhh tsk tsk *kesat air mata pakai tuala plkn* dea dah lah kecik jeh, mesti dea kena buli nanti. . . . Dear Syaier sila bersabar :DD



I loike dis picture. Mase Maulidur Rasul sekolah 2011. The first time and the last one Maulidur Rasul yg aku penah pegi dekat sekolah. Apa? Muka dekat same? Adek beradek? Well dea adek, badan dea kecik. Hahaha. Take care Syaier nanti giliran aku pulak nak pergi *lambai tangan* 

So here we go, aku nak stop. Mission aku untuk carik kerja harinie harap2 membuahkan hasil. Lets pray for me and budak budak laen yg #jobless mcam aku.


Yess! I need you JOB :*