I'm employed. Jobless? Bye

Awak: Sy bkn yg terbaek, tapi sy cube jadi yg terbaek utk awak eh?
Saya: Hahaha takpayah nak yeye sgt weh. Sy takot ah sorry :/
Awak: Boleh tak biarkan sy jdi pelindung segala ketakutan awak?
Saya: *speechless*

Sorry brb hahaha. So hello eberibadi *sila tambah nilai utk membuat panggilan terima kasih . . . . *-.- Baca takdialog di atas? Tak? WOI! Bace sekarang *letak parang dekat leher*

Okay okay ekceli ai nak bagi tahu nie, sini ah dekat. Ai dah kerja sekarang, I'm usahawan to be *bisik bisik* An sekarang ai nak cakap "seringgit duet parents itu ibarat setitik peluh mereka" Hehehe sowi ah Raja Farah ai pinjam ayat youuuu wuwuwu. You know what, ai kerja kilang tauu. Yelah Pasir Gudang kan kawasan perindustrian. So, utk sementara boleh lah kerja kilang. And Dear Kumar, I'm going to falling in love with you -.-

Ai kerja kilang belakang rumah, Seiko namanya. Bukan psycho. Psycho tue kauuu. So here I wanna share something about Pekerja Kilang.

1) Kalau ramai perempuan, so memang takdpt lari dri gossip. Hm no no. Kalau kilang ai, bukan gossip. Itu mengumpat, ye mengumpat lagi tepat. Then taksebut nama siapakah nama yg diumpatnya tetapi menggunakan  gelaran laen seperti longkang, monyet, tupai. Cop, tapi kenapa tupai? -.-

2) Kena kejar target. And aku antara mangsa mangsa pekerja yg kena kejar target, ianya tidak semudah kau maen kejar kejar dkt padang. Tidak. Ianya tidak mudah.

3) Kilang ai lelaki takramai *sad life* Gatai hahaha. Lelaki, boleh kira pakai jari jeh bai. Mungkin lelaki semakin pupus atau. . . lelaki duduk rumah, bini pergi mencari nafkah? Begitu ke kaum Adam?

4) Nama pon kilang kan? Mesin sangat banyak. Ayah mesin, mak mesin, anak mesin semua ada. Takpaham? I mean, besar kecik sederhana besar semua adaa. Dan bunyinya memang tiada tandingnya, kalau lama sikit ai dkat sne, ai akan pekak. I repeat, PEKAK.

5) Kilang ai, sgt bagus kerana memahami pekerjanya yg mahukan hiburan ketika membuat kerja. Radio, memang ada. Tapi sayup sayup saje kedengaran, Ini kerana, I'm died everyday waiting for you darling don't be afraid I have love you. . . . Ngenggggggggggg zrenggggggg *bunyi mesin* ZzZZzz *tidur dekat line*

6) Hello where I'm? Ini bermaksud. . . . Kak, yg nie wangi tak? Hm Maybelline nie memang mahal lah. Lipstik kalau tak atas Rm 10 taksah. Ewah nie two in one. And I'm ASDFGHJKL -.-

7) Yang perempuan, I mean makcik or akak akak yg hampir dengan aku di line. Asal melatah jeh. . . . .Eh bughret. Woi kak, melatah tue sopan sikit boleh en?

8) Ye, mereka termasuk sy memang pandai berpura pura. Tiada Jepun "Semalam tengok Vanilla Coklat? Kelakar kan deaorg asik nak gaduh jeh bla bla bla" Tett tett tett tett *bunyi msg* "Nak mentos?" Ada Jepun, semua pancaindera di berikan tumpuan ke arah pekerjaan. Jepun, oh good. Hahahah

9) Terdapat banyak dosa yg timbul secara tidak langsung. Antaranya:

i) Dosa telinga sebab terdengar perbualan mereka mengumpat orang laen. Eh tapi TER- en? Alaa dah mereka berbual depan ai. Patutkah ai tutup telinga? Hmmmmm
ii) Dosa diam diam . . . . Apa ah deaorg nie ngate orang taktengok diri sendiri, hello kak Allah tue adil. Hm peh asal balek dari toilet jeh bau kemain semerbak wangi. Nie mesti kess badan dea hm hm *dalam hati*
iii) Dosa bersubahat, mana taknye. . "memang perempuan tue sumbat batang bangla baru reti diam, geram betul aku" Aah lah akak pon geram dgn deaorg. "Kalau Syida mesti syida marah jugak kan?" Aku. . .hm aah lah *blurface.jpeg*

10) Last but not least maybe, ini yang paling kelakar. Ambik barang barang *shaft, screw, base, hentak hentak* Letak atas meja then berpelok tubuh *bajet mogok* Siasat punya siasat, lah gaduh dengan husband dalam phone? Mai God. Hahahaha, woi kak masalah rumah tangga takpayah ah bawak ke kerja.

Macam macam en. Pelik en? Perangai pelik sepuluh yg terbaek *Hagemaru cartoon channel 611*. So aku nak tunggu gaji, ewah baru tiga hari kerja aku dah taksabar nak gaji. And aku dah buat perancangan dah duet gaji pertama nak buat apa. Hahahaha lol perancangan awal lah dol.

First at all masa aku cakap nak kerja. Kilang pulak tue, orang semua mcm "hm boleh kerja ke nie?" "Kilang penat lah chot" "Eh kau kan tuan puteri duduk jeh rumah tunggu result spm *yg nie kwangajak -.-*" Ai rasa mcam, why not ai nak try kerja. Sekarang nie lah masa utk ai belajar hidup carik duet *sepak batu masuk tasek*

So guys yg masih menganggur tue, cube ler carik kerja. Kerja best dol, masuk 8 pagi balek 5.30 petang. Best, believe me -,- . Ini bajet, taklama lagi ai pong berenti hahahahaha XD And oh ye, ai dah resign jd bibik. Hahaha jk jk.


Nie bila dah balek, ini gambar kira kira ai utk capai target buat shaft tue. Sehari 600. And hak alaa lagi sikit jeh tue. Overtime? Memang tak ah. Hahahaha