tibetibe pegi camping :)

hye korang , whoa pnat babe , biase lah orang baru balek camping . wehwewhweh , baru ke ? act dari hari sabtu petang lagi dah balek . cam ane ek aku nak gmbar kan perasaan aku ? sumpahh superbbbbbbbbbbbbbbb pegi camp kali nie doh ! mak aii , teruja abes . haha . okey let's start our journey babe . okey korang diam aku citer .

Khamis - 17 March 2011
Okey cam biase lah kumpul dekat sekolahh pagipagi tue , dah sarapan then naek bas , whoa high class babe bas kteorg :) . then tibetibe aku tguk deaorang bawak beg , mcam nak lari rumah . HAHAHA . aku pnn same jer . excited baiii . mulemule tak knal lagi bdakbdak laen . masingmasing aku tguk muke mcam mntak tapak satu . tapiii , tibetibe bile dah naek bas tue , whoa bukan maen ramah lagi baii bdakbdak nie . aku suke weyy . like satu :) . mcam biase lah duduk dgan shaqirah sye yg manjemanje tue , euww ~ haha . then mulemule dlam bas senyap dohh , sekali dah masuk area tiram tue , masingmasing dah start bising . dah start nyanyinyanyi . meroyan . makan lahh . nyanyi tak pyah citer lahh . aku rase pakcik bas tue pn dah naek menyirap dah . haha sorry pkcik . dekat dlam bas nie lahh aku tibetibe terapat dgan beberape orang . antaranyer : Adek ( ikram ) , amy , fares , haziq , adek sher *aku lupe lah name dea , dgan si budak sepet tue . tah sape tah name dea . yes deaorang budak bawah aku , so ape ke hal kan ? heran lahh sgat kan ? ^^> , tguk , kan dah melewehh . okey sambung . dlam pkoll 12 cam tue kteorg smpai dkat Teluk Gorek, Mersing . Whoa , best weyy , tepi lautt :) dah smpai letak bag andd , wtffffffff , aku seperate bai , tension jap aku . tapi lantak lahh kan . haha . terus abang comel bagi khemah suro bina khemah tue , nme pn camp kan . tak kan kan tidur chalet -.- . so dah siap dah bina khemah . wait , aku dah syak abang comel nie gangster tapii ...... to be continue :)

*see , abang comel ^^

Okey dah siap bina khemahh , pembahagian ahli dlam khemahh . weyy aku satu khemah dgan Fateha adek Zulfakar , Najwa , Dayah and my anje qira :p . okey lahh walaupun ade ketidakpuashatiannyer ! hiihihii . dah siap msuk kan beg pegi makn tengahari . eii sumpah tak best . tapi sebab dah laparr , telan jer lahh akn . dahh tue , yeahh time to go tracking . pegi daki Gunung Arong . best . advanture :) . time dlam hutan tue , penat dea tak pyah ckap lahh kan , sepanjang dlam hutan memang aku dgan adek aku , asal ? jeles ? pegi mati . mulemule ade  jgak lah aku fed-up , tapii disebabkan dah nak smpai , aku pnn meneruskan dann , taraaaaaaaaa ! dah smpai puncak . wahhhhhh cntik lah pemandangan dea :) . sini aku show gambar .

 muke sumpah dah mcamm anak orang asli -,-

The Boys , geli aku teguk kau amy , muncungg tue . pehhh . haha

The Girls , okey time nie dah smpai puncak memang lah ceria . sebelum smpaii , mulut mcamm wtftff . haha aku pnn ^^ 

Senior , deaorang lahh yg jage kteorg :) 
Arep hihii , Kimi , Pian , Sarip , Zuhaili , Azmeer , Shapiq . And baju oren tue , Wann . pembantu abang comel :) 

Okey dah daki , nak turunn plak kan ? pappappapp , dah turun , baru nak abes turun ade Abey/Hubby aku ^^ . knee dende babe tngahtgah hutann . ketuk ketempi dan senior , kne bumping . haha Abeyy jhat :p .Mulemule Abey tak bagi mndi air terjun then balek tapak camp jlan kaki , tapi bile dah smpaiii , Abey tak smpai hati bagi jgak kteorg mndii gunung , aku just rendamrendam kakii jer . then balek jalan kaki rmairmai . walaupun jauh , tapi terase dekat biler adek disisi . cehhh ! haha . ade satu perisriwa , si Fyra nie pegi maen tekantekan taik lembuuu , dea ingat tue tar jlan . bhaha . ape lahhh . tapi dekat kwsann tue , sumpahh bnyak taik lembuuuuuuuu , euwww ~ haha . then dah samapai mndimndi and siapsiap utk malam . tibetibe nset aku hilang , tapi aku malas lah nak citer psal nset aku , sebab finally , jmpe kat toilet . sape yg ambik , aku pn tak tauuu .and aku taknak ambik tauu pn . pemurah kan aku ? ^^>

Malam plak , nyanyinyanyi dgan abey , abey tue memang saje nak kne kann aku tauuu . surohh aku nyanyi ea ? haha sekali aku ckap " nyanyii utk Abey jer boleh " terus gelakgelak then dea suruh duduk , rmai jadi mangse abey malamm tue . haishhh abeyabey :D . time too sleep . mak aii , saket badann baii . tapi standard lahh kan ? aku tidur dgan babyy aku , Asyikinn sebabnyer kiteorg sume pk yg my anje kne rasuk , so aku tak berani terus tidur dgan baby aku . hee tidur satuu beg tau . Aww sweet gituu ^^ . haha . sorry baby sebabb tidur lasak , HAHA :D .


Jumaat - 18 March 2011
Second day , bangun awal beb , Abey tak bngun lagi kteorg dah bngun . hebat kann ? haha so as usually , kawad pagipagi then jogging . pastue makan dah makan abey ckap dea nak bwak kteorg pegi tracking lagi . ke Pulau Mawar . Nak pegi sampai ke pulau tue , bukan maen bnyak lembu tak pegi sekolah buang isi perut dea dekat tepitepi jalan . dah mcam jalan dekat red carpet dahh . kanan kiri tahi lembuu . bullshit ! -.- . Whoa sumpah superbb tempat dea wey , rase mcam taknak balek jerr . Kiteorg daki hutan ape tahh tue . tapiiii , nak daki hutan tue lah yg palingpalingpaling ADVANTURE  ! Menjunam jer kan dea pnye tanah . nak naek okey lagi , dapat nak turunn balek , sumpahh takut . naseb baek lah ade kanakkanak kecil yg menjage aku kann . Thanks adekadek muahmuahhh :* .

cam biase , aku duluu . err :/

Sikin, Dayah, Nadya, Yun, Radhi :)

Miza, Kimi . KuchKuch Hota Hai <3 . hihihi

 Bajet dohh yg tige orang kat belakang tue . senyumsenyum . kan dah ckap candid ! hahaha

Orang laen sume dah tak fokus camera , yg kau memang gile snap ea yun ? -__-

Lap peluhh ye anakanak ? hee :) 

Baby , gedik nohh muke kauu babe ? ^^ 

Hero kecik :)

ape tah name tmpat nie . tapii memang cantek habes dohh . 


Ade line ea Zulfakar ? haha , qira di belakang :)

See , cantek kan ? tenang abes stay sini , sape jadi laki aku , tolong buatkan rumah kat sini boleh ? ^^

Dahh stay lame sikit , terus kne balek semule ke site . Dann orang resort tue memang malas sebab tak masakkan kteorg makanan . so terpakse lah masak sendiri . Dgan berbekalkan sardin dan sayur kacang panjang di samping bantuan senior kami , Abang Azmeer :) . Tak sedap mane pnn , tapi sebab dah lapar , bedall jer lah kan . Sorry bdak khemah aku , ckap lepas . haha .

Petang jumaat , i think i have a lot of fun here . Abey buat aktiviti yg seronok sangatsangat weyyy ! bhaha . kejap aku jakun so what ? -.- . Maen pusingpusing tue lah yg best . teguk gelagat deaorg buat aku pecah perut dohh . haha pastue maen pasir plak . thanks abey :) . dpat mndi laut mereka nie sume , jeles babe aku -__- . 

Malam menjelma , malam kedua lah kan ? tibetibe Abey takde mood , pehh sumpahh tak best weyy ! bleh plak dea bad mood . Haihh -.- , abes kne basuh kteorg malamm tue . yeahh hubby i like it = = ,then dah okey sikit mood dea , terus kteorg kne buli , kali nie kne berlakonn plak . Amy lah yg selalu jdi mangse , ingat kan aku terlepas . tapii . hmmm haram -__- . tapi best lahh malamm tue . lepaklepak smpai pkol 12.30 then kne masuk tidur . rasenyer aku dgan qira dan dayah nie tidur ke ? 

Sewaktu malam nak menjengah ke pagi nie lah giler aku disamping qira dan dayah semakin menjadijadi . TIBETIBE kiteorg swann malam tuee . 2.30 pagi baru nak tidur . yg sii dayah nie sebok bergayut dgan si ST dea tue , mak aii bukan maen lagi taknak tidur dalam gelap . bajet 5 star hotel dohh kau . Aku dgan qira . sawan babi terus dgan tibetibe . kesian kimi . kne layan pale otak kteorg . aku rase kan qira , msti kimi nyirap dagan kite kann ? hahaha . tgah syok bualbual sekali dgar ade org nyanyii , lelaki . dan datangnyer suare tue dari khemahnyer si radhi . wehh , ngigauuu ea ? haha . dgan berdengkurnyer , mak aii  slow plak kann . then dah penat bercakap tibetibe kteorg tetidur . bhaha . tetibe jer boleh tetidurr :D .

Sabtu - 19 March 2011 
Sumpah aku tak suke , sebab dah haru terakhirr , err pastue aku tak okey dgan abey , terus aku takpegi ekot deaorg bwt aktiviti ape tahh tuee , haihh kecewe abes dohh --, . Abey , can you repeat back that time ? err :/ . Tapi best jgak , dgan mate bengkak , aku pnn sambung tidur dgan yunn . perggghh best ! haha . deaorg dah balek so kne kemas khemah sebabb dah nak blek sklahh kan ? Soo aku nmpak Abey , tak layann pnn . errr .
Kesinambungan citer Abang Comel , aku ingat kan dea garang , tapi biler dea tolong kemas khemah kteorg tue , mak aii , melekek lekek aku ketawa dgan qira . abang comel ckap " tibetibe aku satu khemah dgan kau , tibetibe takde getah " hahaha . gilerr serabaii abang comel . tapi smpahh dea sporting . dah lah pkai seluar terbalek ! bahahaha :D . So aku dah penat aku nak ckap yg aku rinduu dkat korang semuanyer . jom kite buat camp lagii :) .

 nak balek dahh pn , goodbye korang :(
Adekakak :)

Abeyyy , rinduu lahh ^^

I WILL MISS YOU ALL guys :')