its over dude ^^>

Assalamualikum , puhhpuhh ! berabuk siak belog aku nie , okey sorry dah lame tak mengemaskini kau wahai belog . hee . its over ? ape yg over . sini aku show satu gambar yg akan menceritakan tajuk post aku kali nie :D



Nampak dah ? Dah tau ape ? yg tamatnyer dekat sini ialah zaman bujang abang aku yg ke empat nie . before aku terlupe SELAMAT PENGANTIN BARU , SHUKRI DAN FATEHA pade 5 Mac 2011 . Tahniah sebab korang dah bergelar suami isteri . hope korang berkekalan hingga ke akhir hayat :) . Dah seminggu dah deaorg kawen , tapi disebabkan aku bz , so baru sekarang aku dpat update blog nie psal mereka . 

Okey firstly aku akan cite satu per satu persiapan mereka berkahwin . 

Jumaat , 4 Mac 2011
- kat rumah aku ade buat kenduri , but kecil-kecilan jer sebab org tuatua ckap , kalo esuk org tue nak nikah , lebih afdal kalo malam tue buat kenduri doa selamat kan ? soo family aku pn buat lahh . kendurii lelaki sahaja . ramai lahh jugak tetamu yg datang , and of course aku jmput bdak kelas aku kan . ingat kan mereka tak datang , rupe nyer deaorg datang , okey aku nak show gambar plak . enjoy :)


* Acap , Apes , Syaer , Zharif , Haikal , Black :)


Abang Haikal and aku . *mcam bibik an . HAHA

Dah abes kenduri tue siap kemaskemas sumer , time utk abang aku diinaikan , yela name pn bakal pengantinn kan . Caca yg tolong pakaikan inai , naseb baek seri pengantin tak lekat dekat kau etam . haha 

Paklang coorprate dgan etam ^^>
Hasilnyer . tige jari jer kan kalo lelaki . soo done . 

Tidur dekat pukul dua pagi sebab gosok baju nak pakai akad nikah esuk .

Sabtu , 5 Mac 2011. Pagi
- pkol 8.30 pagi dah gerak pegi rumah pengantin perempuan dekat Kampung Melayu . Dekat lah jugak perjalanan . 45 mnit jer dari rumah aku . tak nak lambat kan . tak kan lahh tok Imam nak tunggu abang aku , so awal kami sampai . dalam pkoll 9 lebihh ah . akad nikahnyer pkol 10 so wait paklang , jangan menglibas sangat . tunggu dann yeah dah dtang dah pak imamnyer . whoa hnsem siak . HAHA ^^> . so dea dah dduk aku teguk abang  aku nie nervous yg amat . so paklong aku pnn pegi dekat dea . ade lahh tue tipstips dea bagi kan abang aku kan . Tok imam pn dah start mukadimah dea so sume senyap lahh . tak bisingbising . aku curi pandang kak fateha , wahhh cantek beb . sebenarnyer aku nak share video abang aku melafazkan akad nikah tue , tapi lambat sngat so aku tak jadi nak share . gambar jer . sini . 

sekali lafaz jer wey . lepas tue dah tamat zaman bujang dea :')

pkai kan rantai . batalkan air sembahyang kot . nta . haha

dah siap snapsnap gambar sumenyer makan then balek . rehat . rumah aku penuh dgan sanak saudara . pening aku . tapii , great lahh kan . sedare mare ade . best :) . Malam plak ade malam berinai , and sorry paklang kiteorg lmbat . hee biase lah kan . kau mcam tak knal plak adek beradek perempuan kau :D . 

adek abang 
   
Ahad , 6 Mac 2011 
- Hari persandingan mereka , yela dekat rumah kak fateha . mcam biase siap lambat , and you know what , aku carik baju utk wedding dea last minit baiiii , bapak lahhhh . pkol 12.30 dah nak gerak tapi aku dapat crik baju dalam pkol 11.30 gitu , bayangkan lahh . aku dah lah lari tema . tema hitam merah dapat aku pink terus . lari kan ? errr seb baek aku jumpe baju kat AKF , kalo tak . aku pkai baju biase jer lahh pegi wedding abang sendiri -.- . Aku taknak membebel bnyak , tenguk jer lah gambar . 

untung ler pojie dapat jadi pengapit abang aku , banyak gambar kau weyyy -,-

aku bagi bunga ros merah yg hidup kat bapak aku , ILOVEYOU DAD ! see , aku lari tema -.-

gedik lah kaka ipar aku nie , anak dah dua lah weyy . HAHA :D

 adek beradek aku jer wey , tak masuk iparipar :) *caca rempit giler nak berpeace segala . HAHAHA

abang ipar aku dagn alya ngade . heee ^^ 

lepas nie turn mereka plak . mokteh & sabri :)

 wahid & yaya disamping andy . tak tau lah bile nak langsung nyer ^^>

Maketam&Etam , kena lah korang berdua , caca bagi abes jahit bju kau tue duluu , maklum lah bdak fsyen .

tenguk , aku takde pasangan kan ? so aku kawen abes paper terakhir SPM . bhaha gelojoh -__-

 dengan cousin aku , mazni . time nie aku dah mcam minah rempit dah . sume tak betol --,

dengan wan si budak kurang ketinggian , eheemm kami same adek pengantin , weee :)

lastly , aku diberlatar belakangkan pengantin , heee . aku suke babe gambar nie , siap buat def kat fb lagi tau .

Alhamdulillah semuanyer berjalan dengan lancar , lepas nie makin bertambah lah ahli keluarga aku . makin bertambah lah jugak Mashirun Generations dengan kehadiran keluarga baru dlam famly aku . Thanks GOD :')

*psstt : benci siak aku dengan sdare2 aku yang dah tua tak sedar diri tue , tmpat utk adek beradek pengantin makan damai semua kau nak kebas , kau dengan kaum kerabat kau tue same jer . boleh jalan . kecuali keluarga MakJah , sedar lahh diriii tue wey , korang dijemput utk memeriahkan majlis bukan utk kebas meja makan damai adek pengantin , euwww stupid ! mcam baru first time plak kau pegi knduri kawen kan ? hahahaha dah tua akal letak kat tumit kaki , hope anakanak kau ade terbace blog aku nie . kecik hati kteorg adek beradek . bajet lah korang goodgood nak menatang minyak yg penuh , nie bkan menantang , but BINATANG . bapak FUCKK utk kau wey orang tua , one more time . ORANG TUA STUPID -,-
 . lu tak puas hati lu pnye psai lah orang tua :) . hahaha